woensdag 25 mei 2011

Afghaanse strijdkrachten heroveren district Doab in Nuristan

De provinciale autoriteiten in Nuristan hebben gemeld dat Afghaanse troepen het district Doab heroverd hebben op de Taliban.

Strijders van de Taliban vielen Doab dinsdagnacht aan en bezetten enkele delen van het district. Er was daarvoor twee dagen gevochten.

De gouverneur van Nuristan, Jamaluddin Badr, vertelde aan TOLONews dat bij de gevechten 1 politieman is omgekomen. Twee agenten raakten gewond.

Eerder werd melding gemaakt van drie gesneuvelde agenten en zes doden in de gelederen van de militanten.

Bij de aanval zouden ook militanten van de Hezb-i-Islami van de krijgsheer Gulbuddin Hekmatyar betrokken kunnen zijn geweest.

Hekmatyar is met zijn beweging evenals de Taliban in opstand tegen de aanwezigheid van buitenlandse troepen in het land en de regering van Hamid Karzai.

De regering in Kabul heeft meer troepen naar Nuristan gestuurd om een “clean-up operation” uit te voeren in de provincie.

De laatste tijd hebben de Taliban verschillende aanvallen uitgevoerd in de provincie die aan Pakistan grenst. Opstandelingen zijn volgens TOLONews actief in de meeste dorpen van de provincie.

Op 10 mei vielen 400 Taliban-strijders Nuristan aan. Drie agenten en twee Taliban kwamen daarbij om het leven. Vijf Taliban raakten gewond.